Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region
mapa

4 500 000 Kč

G

Mimořádně nehospodárná

Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených

19 746 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Stěhuju.cz

Kalkulace stěhování do 90 sekund

Základní informace

Kanalizace Žumpa, septik
ID nemovitosti 442
Plocha celková 480 m²
Plocha zastavěná 480 m²
Parkování Garáž
Datum vložení před 10 dny
Plocha obytná 198 m²
Energetická náročnost G - Mimořádně nehospodárná
Příjezdy Asfalt
Stav nemovitosti K rekonstrukci
Plocha užitná 198 m²

Popis nemovitosti

Nabízíme k prodeji velký venkovský dům se zajímavou historií (na sklonku života v něm pobýval básník Rudolf Mayer, básník z generace májovců) v krásné lokalitě předhůří Šumavy. Obec Loučim leží na polovině cesty mezi městy Klatovy a Domažlicemi na vstupu do Kdyňské kotliny a dolního Chodska.
Přízemní dům s obrovským půdním prostorem má tradiční dispozici, jak ji známe od našich předků. Větší část přízemí je obytná, ale sedlová střecha pokračuje i nad technickou části domu garáž, sklep (z větší části nadzemní zasypaný), uhelnu a původní chlévy a kolnu, která byla později dalšími dřevěnými přístavky rozšířena. Nemovitost se nachází poblíž středu obce a silnice která spojuje dvě výše uvedená okresní města. Je zde zavedena elektřina (220/380 V) a voda, odpady jsou svedeny do septiku na vlastním pozemku.

Stavba je z masivního smíšeného zdiva, v domě se dochovala řada původních stavebních prvků a detailů. Většina oken byla vyměněna při rekonstrukci před cca 50 lety. Obytný prostor se skládá ze vstupní chodby, 5 místností, kuchyně, koupelny, samostatného WC, kotelny. Z chodby se dostaneme po schodech do půdního prostoru dostatečné výšky a objemu pro další vestavbu, dvě místnosti zde vybudované sloužily dříve jako letní byt. Objekt by bylo možné po menších úpravách (koupelny, WC) používat k trvalému bydlení nebo jako chalupu, ale nemovitost by si určitě zasloužila celkovou rekonstrukci, která by plně využila její potenciál. Původní hmotu objektu lze snadno obnovit odbouráním dřevěných přístaveb, v půdním prostoru by bylo možné zřídit celé obytné patro. Garáž a dílna nabízí dostatečné zázemí pro kutily i řemeslníky.

Pozemek je téměř rovinatý a část za domem poskytuje dostatečné soukromí.

Pokud máte zájem o více informací o této nemovitosti, napište a domluvte si prohlídku. Pomůžeme Vám nejen s financováním, ale rádi vám doporučíme kvalitní místní firmy nebo řemeslníky, které pomohou s rekonstrukcí domu.

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Lucie Maciková
Lucie Maciková
zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Lucie Maciková
Lucie Maciková
zobrazit telefon